Kerhon historiaa


Ensimmäisen kerran pieni ryhmä paikallisia ei kerhoihin kuuluvia motoristeja löi ajatuksiaan yhteen Ravintola Wanha-Kaivossa keväällä 2000.

Suunnitelmissa oli kerätä samanhenkisiä ihmisiä eli motoristeja järjestämään mukavaa yhdessäoloa yhteisen harrastuksen ympärille. Ideasta poiki Kaivo-party niminen tapahtuma, joka toteutettiinkin kolmen viikon tiiviin aikataulun puitteissa... ja sehän on vanha sanonta että mitä useampi motoristi sitä hauskemmat bileet.
Tapahtuma näki päivänvalon 17.06.2000 ja paikalle kokoontui yli sata moottoripyöräharrastajaa pääasiassa rauman alueelta. Mukana oli myös paikallista liike-elämää edustamassa mm. paikallinen MP-Liike ja Paikallisradio lähetti päivätilaisuudesta suoraa lähetystä ja prätkä-haastatteluja eetteriin.Iltatapahtumassa esiintyi monelle motoristeille tuttu Harley Bross, ja illalliskorttiin kuului ulkogrillissä grillattua sikaa kunkin vatsalaukun vetoisuuden mukaan. 
Onnistuneen tapahtuman jälkeen meitä kerhoihin kuulumattomia motoristeja kokoontui muutamana iltana baarin taka-kabinettiin suunnittelemaan yhteistä talli-toimintaa, koska jokaisella oli tarvetta löytää ratsuilleen turvallinen ja lämmin talvehtimispaikka.
Kerhon koko vakiintui heti alkumetreillä noin 20 hengen populaatioksi ja niin kuin aina sopivan ryhmän löydyttyä alkoi ryhmän sisällä muhia idea löytää "kerholle" oma ideastamme kertova nimi. No siinähän sitä yhteishenkeä sitten ratkottiin, nimivaihtoehtoja riitti sitten vaikka muilla jakaa. Lähtökohtana oli alkujaan tietenkin kaunis kanaalikaupunkimme, mutta kaikkihan tietävät vääräleukaiset motoristit, joten ensimmäiseksi hyllylle joutui nimiehdokas Ganal Riders.

Kokoontumispaikkamme Ravintola Wanha-Kaivon Whisky-saluunan takaseinän lännen aiheinen kangastaulu,
jossa intiaani katseli kohti auringonlaskua vailla arjen huolia, kuten kerhomme "henkilö-hahmo" GERONIMO.

Nimeä muokatessamme halusimme kuitenkin kunnioittaa kuollutta sotapäällikköä ja koska olemme ns. sekapyöräkerho, näin sai alkunsa 1909mc.

Kerhon vuosipäiväksi on vakiintunut Geronimon muistoa kunnioittaen (r.i.p. 17.02.1909) helmikuun toinen lauantai.

"Ei prätkän merkillä väliä, kunhan on kaks pyörää ja kone munitten alla...."
Tuntematon motoristi